
Marmaris’in geleceği, vizyon projeler ve kadro yapılanması konuşuldu
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Elegance Otel’de medya mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. İlçede görev yapan ajans temsilcileri ve yerel basın mensuplarının katıldığı toplantıda, Marmaris’in geleceği, belediyenin çalışmaları ve gündeme ilişkin konular ele alındı.
“Turizmde üst lig hedefimiz varsa bu şehrin vitrini düzeltilmeli” diyen Başkan Ünlü, Marmaris’in görsel kimliği, kent estetiği ve toplumsal bilinç konusunda önemli mesajlar verdi. “Her konuda temizlikten kentleşmeye kadar toplumsal farkındalığı geliştirmek zorundayız. Aksi halde hiçbir çalışma uzun ömürlü olmaz” ifadelerini kullandı.

PTT Sokağı Fark Yaratacak
Çarşı bölgesindeki düzenlemelere de değinen Ünlü, özellikle PTT Sokağı’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, altyapının yenilendiğini, binaların renklendirildiğini ve esnafın da bu dönüşüme katkı sunduğunu belirtti. “Güzelleşen alanlar esnafı da değişime teşvik ediyor. PTT Sokağı çok farklı ve güzel olacak” dedi.

Kadrolaşma Değil, Görev Dağılımı
Başkan Ünlü, ekip yapılanmasına da değindi. Özgür Han’ın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı olarak görev yapan Sedat Kirt’in tekrar Marmaris Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlayacağını belirtti. Ayrıca önceki dönem Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü’nün de yeniden görev alacağını açıkladı.
“Yardımcı dediğimiz kişi gerçekten yardımcı olmalı. Kimseye makam dağıtmıyoruz; Marmaris için en doğru hizmeti verecek kadroları oluşturuyoruz” dedi.

Yeni Projeler Yolda
Başkan Acar Ünlü; gündüz bakımevi, huzurevi, İçmeler pazaryeri, taziye ve aşevi ile kültürevi gibi birçok projenin planlandığını açıkladı. “Bu projeleri hayata geçirebilmek için güçlü bir mali yapı şart. Bu bir yıllık süreçte kalemizi sağlamlaştırdık. Önümüzdeki yıl çok daha güçlü bir Marmaris Belediyesi olacak” ifadeleriyle toplantıyı sonlandırdı.