Çarşamba, Mart 11, 2026
Google search engine
Ana SayfaGenel6. İdil Biret Müzik Festivali Bodrum’da Başladı, Marmaris’te Final Yapacak.

6. İdil Biret Müzik Festivali Bodrum’da Başladı, Marmaris’te Final Yapacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen İdil Biret Müzik Festivali, klasik müzik tutkunlarını bir kez daha bir araya getirdi. Sanatı toplumla buluşturmayı amaçlayan ve her yıl daha da büyüyen festivalin bu yılki açılışı, 18 Temmuz Cuma günü Bodrum’da gerçekleşti.

18 Temmuz Cuma günü Bodrum’da başlayan konserin kapanışı 21 Temmuz
Pazartesi günü saat 21.00’de Marmaris Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek.
Konserde, Münif Akalın’ın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni
Orkestrası sahne alacak.

18 Temmuz Cuma günü Bodrum’da başlayan festivalin final konserinde ise
Türkiye’nin önde gelen piyanistlerinden Emre Elivar ve genç yetenek Lal
Karaalioğlu, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde dinleyicilere
unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

İdil Biret Müzik Festivali, yalnızca bir müzik etkinliği değil; aynı zamanda Türkiye’nin sanata verdiği değerin ve genç yeteneklere olan inancın bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Festival kapsamında tüm konserlere bu yıl da ücretsiz olarak katılım sağlandı.

İdil Biret Kimdir?

Henüz 5 yaşında olağanüstü yeteneği fark edilen ve 7 yaşında devlet bursuyla Paris Konservatuvarı’na gönderilen İdil Biret, klasik müziğin yaşayan efsanelerinden biridir. Dünyanın en prestijli orkestralarıyla sahne alan sanatçının ismini taşıyan bu festival, onun sanata kattığı değerin bir yansıması niteliğinde.

Başkan Aras: “Sanatın Evrensel Gücünü Halkımızla Buluşturuyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, festivalle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Muğla’mızın kültürel zenginliğine yakışır şekilde, sanatı halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz. İdil Biret gibi dünyaca tanınan bir sanatçının ismini taşıyan bu festival, hem genç sanatçılarımıza ilham veriyor hem de halkımıza kaliteli sanat etkinlikleri sunuyor. Sanatın evrensel diliyle daha yaşanabilir, daha huzurlu kentler inşa edeceğimize inanıyorum.”

Festivalin, Muğla’nın kültürel mirasına ve sanat vizyonuna katkı sunmaya önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments