Kent Konseyi çevre grubu bugün Kültür ve Sanatevi’nde 5. Kez sığla koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda sığla ağacının korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
Marmaris Kent Konseyi Çevre Grubu tarafından sığla ağaçlarını korumak ve geleceğe taşımak amacıyla oluşturulan Sığla Koordinasyon Kurulu bugün bir toplantı düzenledi. 5. Kez sığlanın geleceğini konuşmak için bir araya gelen ilgili kurumların yetkilileri, Dünya’da nadir olarak rastlanan ve koruma altında bulunan ağaçların varlığı, korunması, faydaları ve miras olarak gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıya Büyükşehir Belediyesi’nden ilgililer, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri adına ilgili kişiler, Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden akademisyenler, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü adına konuyla ilgili yetkililer ve Kent Konseyi ile konseyin çevre grubu üyeleri katıldı.
Kent Konseyi Çevre Grubu Başkanı Gürsel Koç’un konuşmasıyla başlanan sığla koordinasyon kurulu toplantısında alınan kararlar ile sığla ağaçlarının varlığı, korunması ve geleceğe aktarımı konusunda yol haritası belirlendi. (Ajans DORA)